Wie zijn wij?

Wat kunt u bij ons verwachten?

Wij zijn actief op bevrijdingsfeesten, WOII-treffen en filmsets. Daar zorgen we voor:

  • Reconstructie van een frontkampement
  • Historisch correcte uniformen en uitrusting
  • Opvoeringen, naspelen van scènes, driloefeningen en veldtactieken
  • Uitleg en evocatie aan het publiek
  • Het herleven van een veldslag


Uiteraard gebeurt dit alles op een zeer educatieve manier waarop interactie met de bezoekers centraal staat. 

Frontleven verleent ook zijn medewerking aan film- en tv-opnames, dit door voertuigen en geklede figuranten ter beschikking te stellen. Al onze leden hebben hierin reeds een ruime ervaring en geven uw project een zeer historisch correcte meerwaarde. 

Verder spitsen wij ons ook toe op research en heemkunde, waarvoor we onze medewerking verlenen aan musea, heemkundige kringen en andere verenigingen.

Wat is levende geschiedenis?

Aan de hand van allerlei originele en reproductie uniformen en gebruiksvoorwerpen, laten we het publiek op een educatieve manier kennis maken met het dagelijks leven van de soldaat. Hier gaat heel wat opzoekingwerk aan vooraf door onze leden, die stuk voor stuk een grote toewijding hebben voor hun hobby. Naast de uitbeelding van het dagelijkse leven aan het front kan u ons ook in actie zien tijdens evocaties en schijngevechten. Hier kan de bezoeker kennis maken met de gebruikte tactieken op het slagveld.

De doelstelling van “Frontleven” is om als het ware een levend museum te vormen, waar de bezoekers een mooie impressie krijgen van het militaire leven.

Hebt u zin om Frontleven '40-'45 te vervoegen?

We kijken steeds uit naar gemotiveerde leden met een sterke toewijding voor levende geschiedenis. Als lid dient U zich wel akkoord te verklaren met ons reglement.

Tijdens de proefperiode van één jaar worden de Aspirant-leden steeds geëvalueerd. Mochten zij enige vorm van extreme overtuigingen uiten, zullen ze onherroepelijk Frontleven '40-'45 moeten verlaten.

reenactment

VOORZITTER
Vincent De Saedeleer

re-enactment

ONDERVOORZITTER
Bram Temmerman

 

 

 

tweede wereldoorlog

PENNINGMEESTER
Rony Berghmans

 

 

 

Gelieve voor alle vragen te mailen naar:

voorzitter@frontleven.be