Wehrmacht

defensie

Deze werkgroep stelt een onderdeel voor van het Duitse 2. Panzer Divisie, namelijk een Panzer Grenadier Regiment in de periode juli 1944 tot het Ardennenoffensief.

Dit wil niet zeggen dat we tanks bezitten of dergelijke maar dat we de gewone infanterist (grenadier in dit geval) voorstellen binnen deze eenheid. Deze eenheid heeft gevochten op tal van terreinen vanaf 1939 tot de overgave in 1945.

Hetgeen wat we in deze werkgroep proberen te bereiken is de hoogste originaliteit en de kortste benadering van hoe de gewone Duitse soldaat aan het front leefde. Dit d.m.v. onze uniformen en gebruiksvoorwerpen aan te passen aan de tijdsperiode, aan geschiedkundige opzoekingen te doen, en alleen maar zaken toe te staan uit de periode of deftige reproducties. Drill, tactische maneuvers, leven in kampement, hoe je uitrusting gebruiken e.d. komen allemaal aan bod in onze groep, dus kort gezegd, voor ieder wat wils. In de groep kan je naarmate je inzet bevordert worden, en hiermee mee verantwoordelijk worden voor een toffe club van mensen met dezelfde visie.

Respect hebben voor ieder mede re-enactor, bezoeker tijdens events of andere wordt vereist binnen de club.

Als dit je aanspreekt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de mensen van onze club, ze zullen je graag te woord staan en helpen waar nodig.

Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen. (There are no desperate situations, there are only desperate people.)

Generaloberst Heinz Guderian (17 Juni 1888 – 14 Mei 1954)

 

FacebookButton