Brigade Piron

  logo brigade piron - kopie

Onze uitbeelding van de Belgische Brigade Piron is gekozen omdat we het publiek willen laten kennis maken met een deel van onze eigen geschiedenis. Een deel dat soms vergeten of niet echt belicht wordt in de geschiedenisboeken.

Net als onze andere groepen willen we hier op historisch vlak iets laten zien op zéér originele wijze.

Onze uniformen, wapens, kampement enz. zullen van de hoogste kwaliteit zijn om zo een uniek beeld te geven, zodat we geen afbreuk doen aan zij die ooit het uniform gedragen hebben. De periode die we uitbeelden is van augustus(Normandië) tot november(Nederland) 1944, dit zodat we het 1e kenteken van de Brigade kunnen dragen.
 
Iedereen is welkom in deze groep en alle uitbeeldingen zijn toegelaten als het maar in bovengenoemde periode valt (augustus-november 1944). Wilt u Infantry uitbeelden, Armoured Squadron, Medical Corps, Military Police, alles is welkom.
De bedoeling is om zoveel mogelijk te laten zien wat er in de Brigade aanwezig was.
 
We hopen met deze uitbeelding dan ook aan herdenkingen deel te nemen in binnen-en buitenland of tentoonstellingen, displays op te zetten tijdens events.
 
Graag hadden we dan ook gemotiveerde mensen aangetrokken die dit wel zien zitten en samen met ons er iets leuk, maar origineel van te maken. Met of zonder voertuig, maakt niet uit. Zolang de originaliteit maar op de eerste plaats komt, en de kameraadschap die ons zal drijven om deze hobby uit te oefenen.
 
U kan ons ook contacteren voor film, documentaire, opvulling/aankleding van militaire events, enz.
 
Hopelijk tot gauw
 
Leve de Brigade!